Jednotlivé bakteriální kmeny mají rozdílné požadavky k zajištění jejich růstu a kultivace. Bio-Kult není nabízen jako „startovací kultura“ k výrobě jogurtů nebo zakysaných výrobků a kmeny Bio-Kultu nebyly vybírány pro jejich schopnost fermentovat mléko (jmenovitě druhy Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus). Naše kmeny jsou sušeny za nízkých teplot, aby byla zajištěna jejich stabilita a záruční lhůta a jsme přesvědčeni, že k jejich aktivaci dochází v okamžiku, kdy se dostanou do prostředí tenkého střeva.
Někteří lidé sice vyzkoušeli použití kultur Bio-Kult pro přípravu jogurtů, někteří s úspěchem, někteří nikoliv. Každá šarže výrobku Bio-Kult podstupuje přísné testování stability kmenů proto, abychom byli schopni garantovat množství 2 miliardy živých kultur v jedné kapsli po celou dobu dvouleté záruční lhůty. Tyto testy stability se provádí v externí laboratoři každé 3 měsíce a my získáváme od této laboratoře certifikát.